Jokaisella on kysymyksiä

Meidän mielestämme jokaisella tulisi olla mahdollisuus tutkia kristinuskoa, kysyä kysymyksiä ja jakaa omia näkemyksiään, riippumatta siitä missäpäin maailmaa sijaitsee.

Alpha

Find an Alpha near you

Try Alpha

Learn how to run Alpha

Learn how
(Step 4) Try Alpha.jpg

Mikä on Alfa? 

Alfa on sarja tapaamisia, joissa tutkitaan kristinuskoa. Jokainen tapaaminen rakentuu yhden uskoon liittyvän kysymyksen ympärille, minkä tarkoitus on herättää keskustelua. Alfoja järjestetään ympäri maailmaa ja kaikki ovat tervetulleita. Alfan voi järjestää kahviloissa, kirkoissa, yliopistoilla, kotona - vaikka missä. Jokainen Alfa on oman näköisensä, mutta yleisesti niissä on kolme yhtäläisyyttä: ruokaa, alustus ja hyvää keskustelua.

Aluksi

Ruoka

Ruoka tuo ihmisiä aina yhteen, olkoon kyseessä joukko ystäviä ruokapöydän ääressä tai sitten nopea kuulumisten vaihto kahvin ja pullan merkeissä. Alfa ei ole poikkeus. Tapaamiset useimmiten alkavat ruokailulla, sillä se on hyvä tapa rakentaa yhteisöllisyyttä ja tutustua toisiin.

Seuraavaksi

Alustus

Alustusten tarkoitus on herättää keskutelua. Alustukset ovat noin kolmenkymmenen minuutin mittaisia ja ne voidaan pitää paikan päällä tai näyttää videolta. Ne käsittelevät uskoon liittyviä isoja kysymyksiä sekä avaavat kristinuskon perusteita, aiheita kuten: Kuka Jeesus on? Kuinka voin uskoa? Miten rukoillaan? Ja kuinka Jumala ohjaa meitä?

Katso alustus

Tämän jälkeen

Keskustelu

Alfan kenties tärkein osa on keskustelu, mahdollisuus kertoa mitä ajatuksia alustus itse kussakin herätti. Keskustelu käydään pienissä ryhmissä ja kenenkään ei ole pakko sanoa mitään, mutta toisaalta ei myöskään ole mitään, mitä ei saisi sanoa (ihan oikeasti). Ryhmäkeskustelu on mahdollisuus kuulla muiden näkemyksiä sekä jakaa omat näkemyksesi rehellisessä, ystävällisessä ja avoimessa ilmapiirissä.

Find an Alpha near you

Try Alpha

Learn how to run Alpha

Learn how