Tämä on Alfa

Alfa on sarja vuorovaikutteisia tapaamisia, joiden aikana tutkitaan vapaamuotoisesti kristinuskon perusteita. Ilman paineita. Ilman painostusta. Ilmaiseksi.

Alfoja järjestetään kirkoissa, baareissa, kahviloissa ja kodeissa joka puolella maailmaa. Tavallisesti Alfa käsittää noin kymmenen tapaamista, jotka kukin sisältävät ruokailun, lyhyen alustuksen, sekä keskustelun, jossa voit vapaasti jakaa omia ajatuksiasi muiden kanssa.

Alfa on kaikkia tiedonjanoisia varten. Alustukset on suunniteltu rohkaisemaan keskusteluun ja tutkimaan kristinuskon perusteita ystävällisessä, avoimessa ja rennossa ympäristössä.

 

Alfan tarina

Alfa lähti liikkeelle uusille kristityille tarkoitettuna kristinuskon peruskurssina Lontoon ytimessä sijaitsevassa Holy Trinity Brompton (HTB) seurakunnassa.

Pastori Nicky Gumbel saatua vastuulleen HTB:n Alfan vuonna 1990, hän huomasi kuinka se kiinnosti kristittyjen lisäksi myös ihmisiä, jotka eivät kuvailleet itseään kristittyinä. Alfasta tuli entistä suositumpi, ja HTB:n alettua kouluttaa myös muiden seurakuntien johtajia vuodesta 1993 alkaen Alfoja on järjestetty säännöllisesti ympäri Englantia ja koko maailmaa.

Alpha International on hyväntekeväisyysjärjestö, joka julkaisee ja markkinoi Alfaa maailmanlaajuisesti. Nykyään sen toiminta-alue ei rajoitu vain Alfaan, vaan järjestö vaikuttaa myös lukuisien muiden toimialueiden kautta mm. perheiden hyvinvoinnin ja ylistysmusiikin kehittämisen ja ylistäjien varustamisen edistämiseksi.

Alfoja järjestetään nykyisin 163 maassa ja 112 eri kielellä.