Jokaisella on kysymyksiä

Mielestämme jokaisella tulisi olla mahdollisuus tutkia kristinuskoa, kysyä kysymyksiä ja jakaa omia näkemyksiään - riippumatta siitä missäpäin maailmaa sijaitsee.

Alpha

Find an Alpha near you

Try Alpha

Learn how to run Alpha

Learn how
alfa_munkka2.jpg

Mikä on Alfa? 

Alfa on sarja tapaamisia, joissa tutkitaan kristinuskoa. Jokainen tapaaminen rakentuu yhden uskoon liittyvän kysymyksen ympärille, jonka tarkoituksena on herättää keskustelua. Alfoja järjestetään ympäri maailmaa ja kaikki ovat tervetulleita. Alfan voi järjestää esimerkiksi kahviloissa, kirkoissa, yliopistoilla, kotona, vaikka missä. Jokainen Alfa on oman näköisensä, mutta yleisesti niissä on kolme yhtäläisyyttä: ruokaa, alustus ja hyvää keskustelua.

Aluksi

Ruoka

Ruoka tuo ihmisiä aina yhteen, olkoon kyseessä sitten joukko ystäviä ruokapöydän ääressä taikka nopea kuulumisten vaihto kahvin ja pullan merkeissä. Alfa ei poikkea tästä. Tapaamiset alkavat yleensä ruokailulla, sillä se on hyvä tapa rakentaa yhteisöllisyyttä ja tutustua toisiin.

Seuraavaksi

Alustus

Alustusten tarkoituksena on herättää keskutelua. Alustukset ovat noin kolmenkymmenen minuutin mittaisia ja ne voidaan pitää paikan päällä tai näyttää videolta. Ne käsittelevät uskoon liittyviä isoja kysymyksiä ja avaavat kristinuskon perusteita. Esimerkkejä aiheista ovat mm. Kuka Jeesus on? Kuinka voin uskoa? Miten rukoillaan? ja Miten Jumala ohjaa meitä?

Katso alustus

Tämän jälkeen

Keskustelu

Alfan kenties tärkein osa on keskustelu - jokaisen mahdollisuus kertoa mitä ajatuksia alustus herätti. Keskustelut käydään pienissä ryhmissä, joissa ei ole pakko sanoa mitään, mutta toisaalta ei myöskään ole mitään, mitä ei voisi sanoa. Keskusteluissa on mahdollisuus kuulla muiden näkemyksiä ja jakaa omia näkemyksiään - rehellisessä, ystävällisessä ja avoimessa ilmapiirissä.

<squarespace:query /> build error: Invalid 'collection' parameter. Could not locate collection with the urlId: blog.

Find an Alpha near you

Try Alpha

Learn how to run Alpha

Learn how